miércoles, 24 de marzo de 2010

CAMÍ DEL FONDAL I PANTÀ DE VALLVIDRERA


El diumenge, 14 de febrer vam tornar a anar a Collserola, però aquesta vegada varem anar amb els Ferrocarrils Catalans fins el Baixador de Vallvidrera i poc a poc vem ana pujan cap el camí del Fondal .
Feia un dia fresquet i semblava que volia ploure pero el paisatje era preciós , varem pasar per la Font Vella i tot pujant després d'un revolt varem veure el Pla dels Monges és un espai a on Mossent Jacint es reunia amb altres monges. Des d'allà vàrem descubir un paseig amb grans arbres de plataners i seguint aquest camí vàrem arribar a la Vil.la Joana, la casa a on el poeta Mossent Jacint Verdaguer va passar els darrers anys de la seva vida.
La visita de la casa Verdaguer, va estar molt interesant doncs ens aproximava al coneixement de la vida i obra de Jacint Verdaguer.
La Vil.la Joana està situada al bell mig de la serra de Collserola, és una masia del segle XIX que l'Ajuntament va convertir en museu dedicat al poeta el 1963.
Varem visitar totes les estancies amb el mobiliari de l'epoca i la cambra a on va morir el poeta el 10 de juny del 1902.
Al sortir tot baixant varem agafar el camí que ens duia de nou a la estació dels Ferrocarrils Catalans per tornar cada escú al seu domicili.

1 comentario: