martes, 23 de marzo de 2010

SORTIDA AL POBLAT IBERIC DE PUIG CASTELLAR




El diumenge, 31 de gener vam anar al Puig Castellar, eram una vona colla , ens varem desplaçar amb metro fins a Santa Coloma de Gramanet, tot passant pel carrer de San Carles i la plaça de la Vila fins a la avinguda Pallaresa, varem seguir amunt fins a l'avinguda Ramon Berenguer. Una vegada a dalt varen seguir la pista que porta al Puig Castellar, tot pasant per la font de la Bota.
Seguint la pista, que correspon al gran recorregut GR-92 , varem arribar sense gaires problemes al pla de les alzines que es un magnífic mirador.

Valia la pena doncs des de dalt de la muntanya es veia tot Barcelona, Santa Coloma, Sant Adrià amb el mar al fons i per l'altra banda, el Vallés, Montserrat i d'altres serres i valls. En aquest punt varem trobar un pedró amb uns versos del poeta Màrius Sampere dedicat als caminants.

"Vida o camí, l'agafa el caminant, i va cap a la fi, no mai enrere
Camí vol dir que enlloc no hi ha frontera sinó terra de tots".

Una mica més endavant i seguint un petit camí varem trobar l'ermita de Sant Climent.

Després varem continuar per la pista fins arribar a l'entrada del poblat ibèric . Tot passejant pel recinte varem veure els carrers que componien el nucli d'un poblat ibéric dels laietans que data del segle IV a.C.

Va començar a ploure una mica i varem anan baixan per un lloc diferent en direcció a la torre de vigilància, tot baixant per la pista varem creuar l' àrea de lleure de la font de l'Alzina fins a Santa Coloma. Varem sortir a un barri separat del metro, vàrem preguntar i finalment vam trobar una estació de la línea 9.

Per alguns era la primera vegada que agafavem aquesta nova línea de metro i va ser tota una aventura agafant un ascensor molt profund amb una baixada interminable, que semblava una "peli" de por. Finalment ja tots en la línea1 cadascú va anar baixant a la seva estació, contents i amb ganes de repetir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario