martes, 13 de abril de 2010

EXCURSIÓ AL CASTELL DE CENTELLES






NegritaEl dissabte dia 27 de març vàrem sortir a les 9,35 hores des de la pl. Catalunya per la Renfe amb direcció a Centelles.
Som un grup molt animat de 12 persones. Arribem a l'estació de Centelles i anem creuant aquesta bonica Vil.la que antigament fou condat de Centelles.



A la pl. Major hi ha el palau dels comtes de Centelles i un portal del segle XVI fortificat que donava accés a l'antiga població. També hi ha una notable església barroca de Santa Coloma, construida entre 1704 i 1720.A mida que anàvem pujant ens trobem amb algunes cases modernistes i noucentistes.
Deixem la vil.la seguint un tram per la carretera, fins el desviament a la dreta en direcció al Castell de Sant Martí. Per un camí entre prats d'un color verd brilant anem pujant . La vista és maravellosa, entre boscos es pot veure el Pirineu nevat i per l'altra banda el Montseny i al peu, la població de Centelles.
Després d'un rebolt comencem a veure el Castell, sembla a la vora però no acabem d'arribar mai. El camí va donant voltes i finalment vorejant la cinglera, arribem al peu del castell de Sant Martí a 855 m. Està en molt mal estat, però es poden apreciar les almenes. El castell és un exemple important d'una fortificació medieval del nostre país, la muralla té una longitud aproximada de 200 m. i una amplada de 800 m. La estructura que es conserva és del segle XV i XVI, tot i que el castell ja existia amb el nom de "castell de San Martín" en l'any 848. Entre els segles IX i XV el castell va ser el centre de la poderosa baronia de Centelles i durant la guerra Civil Catalana del segle XV va ser residència de Pere IV de Catalunya.
Al peu del castell i aprofitant el sol, vàrem dinar i alguns més atrevits varen escalar fins l'interior que estan reconstruint, des de la explanada de l'interior del castell es podia apreciar una panoràmica meravellosa.
Finalment vàrem iniciar la tornada pel mateix camí cap a l'estació de Centelles i tots animats i contents tornem cap a Barcelona. Ens despedim amb ganes de trovar-nos de nou a la pròxima sortida.

1 comentario: