jueves, 31 de marzo de 2011

EXCURSIÓ AL MONTSENY PER BALENYÀ-SEVA-EL BRULL I AIGUAFREDA





Diumenge dia 27 de març a les 8,30 sortíem de la plaça Catalunya, el dia estava molt ennuvolat i durant tot el trajecte no va parar de ploure pero nosaltres tot i el mal temps anàvem il.lusionats.
Tan bon punt vem arribar a Balenyà va deixar de ploure. Iniciavam el recorregut creuant la vila de Balenyà per agafar un camí de terra, entre boscos i prats d'un verd brillant salpicat de masies i que junt amb la boira li donava un aspecte molt especial.
El color vermellós de les roques ens indicava que anàvem arribant a la bonica vila de SEVA que està enclavada a la falda del Montseny, el seu campanar romànic del segle XII destaca per sobre del poble, té un fantàstic centre antic amb cases de pedra molt ben conservat . Els primers documents de la vila són de l'any 904.
Poc a poc el sol va anar fortint i el dia es tornà més radiant i calorós.
Vàrem parar per dinar en un paratge únic amb el Matagalls, el Pla de la Calma i el turó del Tagamanent al fons.
Després vàrem arribar a El Brull a on vam fer una parada per visitar l'església de Sant Martí del segle XI i el Centre d'Informació que està al costat del temple, les ruïnes del Castell del Brull estan situades en un petit turó davant de l'església, la resta del conjunt urbà està compost per l'Ajuntament i un parell de restaurants.
Durant un tram vàrem caminar per la carretera agafant després un camí entre boscos fins arribar a les primeras cases d'Aiguafreda.
A les cinc de la tarda agafàvam el tren a l'estació de Sant Martí de Centelles, anàvem tots contents doncs al final vàrem gaudir d'un dia esplèndid.

1 comentario: