martes, 3 de mayo de 2011

PARC DEL MONTNEGRE I EL CORREDOR






Diumenge dia 17 d'abril. A les 8,20 ens trobem a l'estació de la Renfe de Sants.
En aquesta sortida hem estat un bon grup doncs erem 29 persones. Al arribar a Sant Celoni ens varem trobar amb més companys. Tot seguit varem agafar un camí de terra fins a la casa pairal de Can Draper a on s' iniciava pràcticament la excursió, al costat es troba un magnífic roure que és el segon més gruixut de Catalunya.
Seguim per una agradable pista que s'endinsa per la Vall d'Olzinelles i que va paral-lel a la riera d'Olzinelles.
Ens desvíem una mica per visitar el Pou de Glaç de Can Draper.
Caminem per un ombrívol bosc d'alzines i un sotabosc ben abundant fins arribar a l'església de Sant Esteve d'Olzinelles documentada a l'any 1083 i un petit cementiri on fem una parada per fer fotografies de l'església i la seva rectoria plena de flors.
Continuem per un magnífic paratge fins arribar a la font del Rector a on alguns companys es varen aturar per dinar, la resta seguim fins al Pla de Can Valls on dinem i descansem, esperem a la resta de companys i tots junts varem anar a visitar els Forns de Pega que daten entre els segles IX i X, al costat es troben les basses i la Font de la Pega i també es troba l'alzina de la Pega que diuen que és el més alt de Catalunya.
Per un camí vorejat de grans plataners emprenem la tornada, tot seguint la riera d'Olzinelles i amb el soroll de l'aigua anem arribant de nou a Can Draper.
Després de creuar per un camí subterrani arribem a l'estació de Sant Celoni.
Una vegada a Barcelona ens despedim del grup, desitjant tornar-nos a trobar a la propera excursió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario