martes, 22 de noviembre de 2011

EXCURSIÓ A COLLSEROLA







EXCURSIO A COLLSEROLA

El dissabte dia 19 de novembre varem fer una sortida cap al Parc de Collserola, a les nou sortiem de la plaça Catalunya amb els ferrocarrils de la Generalitat fins al peu del Funicular a on varem enllaçar amb el Funicular fins a la parada de la carretera de les Aigües. El dia estava una mica emboirat i la panoràmica de tot Barcelona, tan típica d'aquest indret, no era la més bona per fer fotografies.
Collserola és per la seva situació el pulmó de Barcelona, la seva dimensió es d'unes 6.500 Ha. qualificades com a Parc Forestal. El cim del Tibidabo té 512m.
És com tenir la natura a l'abast a deus minuts de casa, per això el fan singular arreu del món. La vegetació és de tipus mediterrani i el bosc és d'alzinars, grans pinades de pi blanc i en els llocs humits hi ha el roure.
Tota aquesta zona es pot recorrer a través de diversos itineraris, nosaltres varem agafar el que va pel Camí de les Aigües fins Els Penitents una passejada d'unes dues hores i mitja.
Son moltes les fonts que hi han a tota la serralada, varem fer una parada per esmorzar a la Font del Mont, després de fer la foto del grup varem passar molt a la vora de l'edifici del Observatori Fabra, aquesta institució científica funciona des de l'any 1904.
Tot el camí es trobava molt transitat sobre tot de ciclistes el que ens feia anar amb molta cura de que no ens atropellessin.
Cap a la una arribavem a la estació de metro de Els Penitens, allà dos companyes, les mes valentes, varen continuar caminant cap a l'Hospitalet, la resta varen agafar el metro.
Ha estat una sortida de mig dia molt ben aprofitada a on ens hem trobat 12 companys de la XIC per gaudir del que més ens agrada que és practicar el senderisme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario