jueves, 12 de abril de 2012

EXCURSIÓ A LA SERRALADA DE MARINA DE TIANA A SANTA COLOMA








El dissabte dia 17 de març a les 8,30 sortiem de l'estació de metro de Santa Eulàlia cap a Badalona a on vàrem agafar el autobús núm. 29 que ens portaria fins a Tiana.
 Per un camí amb unes boniques vistes de Badalona  arribàvem a l'àrea d'espai de la font de l'Alba a on vàrem esmorçar. Tot seguit agafàvem una pista que ens portaria cap a la Conreria. Aquest és un espai amb bosc baix i pinedes. Després vàrem arribar a un lloc que li diuen el Cementiri de la Còlera a on estaven enterrats els morts d'una  gran epidèmia de còlera que hi va haver l'any 1870 .
Tot seguint el GR i per un estret corriol arribàvem al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra; és un antic monestir jerónim del segle XV. És una joia del gótic català, testimoni d'importants esdeveniments hitòrics, actualment és seu de l'àmbit de repòs Francesca Güell  a on vàrem fer una parada per dinar.
Per una pista vàrem  continuar tot contemplant una  bonica panoràmica del litoral de Badalona i Barcelona i  encara que a estones hi havia una mica de boira.

A l' arribar a la rotonda de Can Ruti quatre companys vàrem agafar el autobús  27 que els portaria fins el metro de Santa Coloma, la resta vàrem continuar per una pista amb una mica de pujada fins arribar a l'Ermita de Sant Climent; aquí hi han dos camins, un va cap el poblat ibèric de Puig Castellar i per l'altre s'inicia la baixada.
Després de preguntar als companys si volien continuar pujant fins al Puig Castellar, es va decidir que tots agafàvem el camí de baixada i per una bona pista a on es podia gaudir d'unes espectaculars vistes de Santa Coloma i de Barcelona vàrem arribar a l'estació de metro de Singuerlin de la nova línia 9, on crida l'atenció la modernitat dels seus ascensors i  trens que no porten conductor ni cabina. Al arribar a la Sagrera ens varem despedir doncs uns agafàvem la linea 1 i altres la linea 5 .
Ens ha fet un dia esplèndid . El grup de companys  ha estat molt agradable, érem 22 i alguns companys ens hem tornat a retrobar doncs per diferents motius no havien pogut vindre a les últimes sortides

No hay comentarios:

Publicar un comentario