lunes, 11 de noviembre de 2013

EXCURSIÓ AL MONTSENY BALENYÀ-SEVA-EL BRULL I AIGUAFREDA

El diumenge dia 13 d'octubre sortíem de l'estació de Sants cap a Balenyà.

El recorregut era d'uns 20 km. El paratge de tardor era preciós. Després de creuar Balenyà, ens vam endinsar per un camí de terra amb boscos i plantacions de nogals que és trobaven plens d'anous i salpicat de masies
A l'arribada a la bonica vila de Seva,  hi havia molt ambient doncs feien la Fira del bolet, molt coneguda a tota la comarca.

Seva és troba enclavada a la falda del Montseny a on destaca el seu campanar romanic del segle XII.

A poc a poc arribarem a El Brull a on vàrem fer una parada per visitar l'església de Sant Martí del segle XI i el centre d'Informació.

Per un paratge únic amb el Matagalls, el Pla de la Calma i el Turó del Tagament al fons vàrem dinar.
Ens vàrem desviar una mica per visitar el Dolmen de Can Serra de l'Arca i a on alguns companys varen dansar i cantar tot donant voltes al voltan del dolmen per evocar els antics esperits.

Al arribar a la vila d'Aiguafreda creuem el riu Congost pel pont d'Abella, és una estructura neoclàssica de tres arcades de pedra que es va construir l'any 1740.

El nucli d'Aiguafreda es va anar formant entre els segles XVI - XVII al voltan del Camí Ral que anava de Vic a Barcelona.

Una vegada a la vila vàrem anar cap a l'estació del trenc per tornar a Barcelona. Ha estat un grup molt agradable de 16 persones que hem gaudit d'un fantàstic paisatge de tardor del Montseny .













No hay comentarios:

Publicar un comentario