jueves, 26 de diciembre de 2013

EXCURSIÓ A COLLSEROLA-ST.CUGAT-ERMITA DE ST.MEDIR I VALLVIDRERA

El dissabte dia 14 de desembre vàrem fer l'última sortida d'any, a les 9,30 agafavem els Ferrocarrils Catalans fins a Sant Cugat.
Tot passejant per la bonica zona peatonal de la ciutat arribem al Monestir de Sant Cugat.
L'Abadia benedictina més important del Comtat de Barcelona, es tracta d'un importantíssim conjunt monumental.

El 1931 va ser declarat Monument Històric Artístic, iniciant-se diverses restauracions a càrrec de la restablerta Generalitat de Catalunya que va finalitzar amb la guerra civil.
L'octubre de 1938 s'hi va celebrar una sessió de les Corts de la República.
El Monestir està situat a on hi havia una fortalesa romana anomenada Castrum Octavianum en la via Romana de Barcelona a Egara (Terrassa) i a on va ser martiritzat el cristià Cucufate (Cugat) en el any 303.
A causa de la importancia aconseguida pel Monestir, el conte de Barcelona Ramon Berenguer IV va celebrar corts al Monastir l'any 1143, cosa que va ser repetida altres vegades pels successius monarques . Tambe el 17 de gener de l'any 1145 s'hi celebrà un concili, per tractar temes de l'Església i del Estat.
El més destacat de tot el conjunt arquitectònic del Monestir és el seu claustre. Es un clar exemple de l'art romànic català construït al segle XII.
 Dins del jardí del claustre es troben les restes de la primera basílica del segle V i el lloc on es diu s'hi va enterrar Sant Cugat.

La façana principal, construïda a la primera meitat del segle XIV, està centrada per la gran rosassa que il·lumina la nau central, les seves dimensions son de 8,2 m. de diàmetre, és una de les més grans de Catalunya, juntament amb la de l'església de Santa María del Pi de Barcelona i la de Tarragona.
L'interior té tres naus i tres absis dels segles XII i XIV, iniciat amb estil romànic i acabat en estil gòtic.
Al costat es troba el Palau Abadial que es va edificar al segle XIV.

rem esmorzar i després per una amplia avinguda varem continuar la ruta fins arribar al famós Pi d'en Xandri que fa 23 m. D'alsada i un diàmetre de 1,02m. I té més de 230 anys. Simbol ecogic, cultural i històric de Sant Cugat.

Per un paratge boscos arribavem a una construcció rodona , l'ermita de Sant Adjutori i una mica després  l'ermita de Sant Medir, vàrem visitar-la i  vam fer la  fotografia del grup. Tot seguit vàrem trobar una petita explanada a on vam dinar. Després per darrera del Tibidabo agafàvem el camí de Vallvidrera fins al  Baixador a on  agafàvem  el funicular i després els Ferrocaril Catalans.
Ens vàrem despedir desitjant !! UNAS BONES FESTES DE NADAL Y UN ANY 2014 PLE DE PAU, SALUD Y FELICITAT PER TOT-HOM!!!.


















No hay comentarios:

Publicar un comentario