domingo, 10 de diciembre de 2017

PARQUE DEL GUINARDÓ-BUNKERS I MIRADOR- HORTA


























El diumenge dia 3 de desembre varem fe l última sortida de l’any . Ens vàrem trobar a la estació del metro Guinardó- Sant Pau. Amb aquesta ocasió el nostra company Paco ens va conduir la excursió.
 Tot i fe força fred érem un grup de 17 companys. Tots junts ens van encaminar cap al Parc del Guinardó, a l’ entrada és troba  la plaça del Nen de la Rutlla a on és troba una figura molt emblemàtica del barri es tracta del  “Niño del Aro”.
Aquest parc es va crear al any 1918 , es troba a la colina del Guinardó, es tracta d’un espai a on conviuen sones  rústiques boscoses amb jardins d’arbustos  Avui en dia es troba una mica abandonat però encara es pot veure com l’aigua era presenten al parc en forma de cascades a través de canals i estancs per on al seu dia corria el aigua.
Tot pujant trobem un venerable arbra es tracta de un garrofer amb un tronc molt antic i seguidament arribàvem a la Font del Cuento que avui en dia no surt aigua però havia tingut molta popularitat.
 Tot pujant hi han miradors des d’on es pot gaudir de unes magnífiques vistes de Barcelona i a on vàrem esmorzar aprofitant un espai amb bancs i un esplèndid  sol.
Per un camí costerut arribàvem  al Mirador dels Bunkers, a on  s’observen les millors panoràmiques ja que es pot gaudir d’una espectacular vista de 360º.
El Turó de la Rovira va tindre un paper molt important durant la Guerra Civil ja que fou el emplaçament de les Bateries Antiaèries per defendre la ciutat.
Durant la postguerra quan hi havia una gran manca d’ allotjaments , varen aprofitar les estructures militars per construir “ el Barri de Barraques” que varen perdurà des de els anys 40 fins el 1990.
Vàrem iniciar la baixada per la bonica Font Fargas i pel barri de la Farga arribàvem a Horta i al Ateneo Hortenc vam prendre  un boníssim vermut.             




No hay comentarios:

Publicar un comentario